Laatu syntyy intohimosta ja osaamisesta

Kala syö ja kasvaa vain, jos se voi hyvin. Kalankasvattaminen edellyttää erikoisosaamista, joka syntyy ajan kanssa. Olosuhteiden ohella Taimen-yhtiöiden kalan korkea laatu perustuu henkilöstön ammattitaitoon.

Kokeneet laitospäälliköt osaavat tulkita kalojen vointia ja ennakoida hoitoon vaikuttavia tekijöitä, kuten esimerkiksi säässä tapahtuvia muutoksia. Työtä tehdään viikon jokaisena päivänä ja tarvittaessa kalojen hyvinvointi turvataan ilta- tai yökäynnillä.

Monilla taimenlaisilla on kalateknikon tai iktyonomin koulutus, mutta tärkeintä on aito kiinnostus kaloihin. Taimenlaisia yhdistää halu tehdä töitä luonnon parissa. Konsernissa on pitkät perinteet uusien työntekijöiden kouluttamisessa mestari-kisälli-periaatteella.

Työntekijöiden intohimo ja osaaminen näkyvät laadukkaana kalankasvatusprosessina. Kun kalojen hyvinvointi on taattu mätiasteelta lähtien, kuluttajat saavat parhaan mahdollisen tuotteen – terveellisen ja puhtaan elintarvikkeen lähikauppansa kalatiskiin.

Kotimaisuus on lupaus laadusta

Lähes kaikki kaupoissa myytävä lohi kirjolohesta meriloheen on kasvatettua kalaa, mutta erojakin löytyy. Varttuessaan ilman Golf-virran myötävaikutusta kotimainen kirjolohi saavuttaa pyyntipainon huomattavasti merilohta hitaammin. Kirjolohen lihasta tulee maukasta, kiinteää ja vähärasvaista.

Lähialueella tuotettu kala on myösympäristöystävällinen valinta. Lyhyt kuljetusmatka minimoi ympäristövaikutukset ja takaa elintarvikkeen tuoreuden. Kotimaassa pyydetty kala ehtii myyntiin vuorokaudessa. Kalan alkuperä ja pyynnin ajankohta on hyvällä palvelutiskillä aina nähtävillä.